keskiviikko 16. syyskuuta 2015

bolero


Tällainen pitsibolero valmistui kesällä. Olin tämän homman aloittanut jo viime kesänä ja siitä puuttui enää loppurutistus, mutta jotenkin kiinnostus oli päässyt lopahtamaan silloin... Nyt sain sen kuitenkin vihdoin valmiiksi ja yksinkertaisuudessaan siitä tuli aika onnistunut.

Käytin kuviossa jotakin Novitan baskerin pitsineuleohjetta. Se toimi aika hyvin hihassakin, hihan alapuolelle vaan tuli lisäyskiilat. Aloitin siis hihan neulomisen 1 o. 1 n. joustinneuleesta pyöröneuleena. Noin 10 cm jälkeen aloin tekemään pitsineuletta ja lisäsin tasaisin välein silmukoita 1. puikon alkuun ja 4. puikon loppuun. Kun hiha oli kainaloon asti aloin työskentelemään tasoneuleena jatkaen pitsikuviota. Hieman päänvaivaa tuotti neuloa kuviota nurjalta puolelta, mutta sen oppi aika nopeasti.

Tasoneuletta jatketaan niin, että se ulottuu suunilleen selän puoleen väliin (huom saumavara). Toinen hiha neulotaan täsmälleen samoin.  Kun molemmat hihat ovat valmiit, ommellaan ne selästä yhteen ja reunat viimeistellään 1 o. 1 .n joustinneuleella.

Kuvio on erittäin yksinkertainen, mutta kaunis. Tässä ohje:
lk, 1 o, lk, 1 o, lk, 1 o, 5 x 2 o yht, 1 o, lk, 1 o, lk, 1 o
2 krs o väliin
lk, 1 o, lk, 1 o, lk, 1 o, 5 x 2 o yht, 1 o, lk, 1 o, lk, 1 o
2 krs o väliin
lk, 1 o, lk, 4 o, 3 x 2 o yht, 4 o, lk, 1 o
2 krs väliin

Toivottavasti tästä saa jotakin selkoa! Mulla oli aika ohutta lankaa ja kakkosen puikot, mutta työ kuitenkin eteni aika nopeasti ja kuvio iskostuu nopeasti päähän kun sitä tekee muutaman kerran. Tämä oli vähän tällaista soveltamista, mutta joskus sekin onnistuu!! :)

Hauska vielä kun tämä lanka, jota käytin oli mieheni mummon peruja, hänkin oli kuulemma kova käsityöihminen. Minä nyt sitten perin mieheni kotitalon kätköistä löytyneet, mummolta jäljelle jääneet lankakerät, vaikka emme koskaan ehtineet tämän mummon kanssa tavata. Niistä on mukava neuloa ja ajatella, että Mummo on varmaan mielissään jossain pilven reunalla! :)

Nyt sitten vaan syksyn juhlia odottelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti